Emelt Díjas Telefonszámok

“Dietetikai tanácsadóként az üzlet egy teljesen új dimenziója számomra, hogy szinte bárhol, bármikor pénzt tudok keresni. És a hívás végén már el is számoltunk.” 
/R. Andrea – dietetikus/

AUDIOFIX

Ebben az esetben a hívó fél az emelt díjas szám felhívásával egy hívásesemény alapon elszámolt szolgáltatást vesz igénybe. 

Az AUDIOFIX számokat elsősorban nyereményjátékoknál, regisztrációknál, egyes szolgáltatásokhoz kötött vásárlásoknál használják leggyakrabban.

Milyen hosszú lehet (maximum) egy AUDIOFIX (hívásesemény alapú) hívás?
Egy hívás idõtartama max. 1 perc lehet.

Az AUDIOFIX elszámolás hívásdarabszám alapú: a kapcsolás létrejöttekor egy fix díj kerül felszámításra a hívó fél felé, ami a hívás hosszának függvényében NEM változik.

Így tehát amennyiben Ön AUDIOFIX alapú emelt díjas telefonszámot üzemeltet, a telefonszám felhívásának mennyisége (darabszáma) szorzódik a telefonszámra beállított tarifasáv díjával, és ennek a szorzatnak az eredménye képezi a bevételszámítás alapját.

Valós példa egy közepes Audiofix havi forgalomra (nettó díjakon számolva):

Nézzük, hogyan alakulnak a bevételei egy adott hónapban, ha az Ön (br. 400Ft/esemény alapú) audiofix szolgáltatásában 415 hívást regisztrált az egyik emelt díjas számán a rendszer. Mivel a tartalomszolgáltató részesedése ebben a díjsávban 157,5 Ft/hívás, bevétele a következõ lesz: 157,5*415 = 65.362 Ft. Ebben az esetben ennyit utaltunk ezután az emelt díjas szám után a tartalomszolgáltatónak.

Sok ez a bevétel vagy kevés?

Soknak biztosan nem lehet mondani, de ha figyelembe vesszük, hogy ehhez elég egy automata hívásfogadó rendszer, ami nem igényli a személyes jelenlétünket, akkor már kellemes meglepetésként hathat még ez a szerény összeg is. 

És ez csak egyetlen telefonszám példája volt. Ha több telefonszáma van többféle szolgáltatással, akkor …

 

Milyen tarifasávokban lehet igényelni Audiofix számokat?

A tarifasáv azt a telefonszámhoz rendelhető díjat jelenti, amit - ebben az esetben - a hívó fél, a hívás darabszámai után fizet.
  • I. Bruttó 100 Ft - Nettó 78,74 Ft
  • II. Bruttó 150 Ft - Nettó 118,11 Ft
  • III. Bruttó 200 Ft - Nettó 157,48 Ft
  • IV. Bruttó 300 Ft - Nettó 236,22 Ft
  • V. Bruttó 400 Ft - Nettó 314,96 Ft
  • VI. Bruttó 500 Ft - Nettó 393,70 Ft
  • VII. Bruttó 600 Ft - Nettó 472,44 Ft
  • VIII. Bruttó 762 Ft - Nettó 600 Ft
  • IX. Bruttó 900 Ft - Nettó 708,66 Ft